Den 1 december 2004 påbörjades ett kalendarium i blogg-form för ljus, kvalitet, design och arkitektur. Detta endast för att jag skall lära mig mer om att blogga.

2006-10-30

Pressinformation Nyx 330






















Oktober 2006


Gör som Naturhistoriska Riksmuseet upptäck Nyx 330

Fox Design presenterar Nyx 330
utomhusarmatur för vägg eller som lykthuvud för standardstolpe

Nattens stämning: Nyx betyder natt och i den grekiska mytologin är Nyx nattens gudinna som härskar över mörkret och ger liv till dagen. Armaturserien Nyx är designad av Vilhelm Lauritzen A/S. Det är en serie utomhusarmaturer för montering på stolpe eller vägg med ett lykthuvud i två storlekar. Den senaste är störst, Nyx 330 med en diameter på 330 mm.

I arbetet med Nyx-serien har det lagts stor vikt vid att förena enkel design med optimal ljusteknik och lång livslängd. Lång livslängd garanteras av att Nyx är gjuten i ett stycke aluminium. Nyx finns i lackerad grafitgrå eller i silver båda med en metallisk finish, som ger ytan en levande lyster.
Nyx 330 armaturerna bestyckas med metallhalogen eller kompaktlysrör och har bländskydd i klar eller opaliserad polykarbonat. Nyx 330 kan fås med asymmetrisk eller rotationssymetrisk reflektor. Det gör det möjligt att kombinera reflektor, avskärmning och ljus efter den belysningsuppgift som armaturen har. Man kan därmed se till att få ett behagligt och bländfritt ljus oavsett vald höjd på stolpen.

Flera betydande byggnadsprojekt har redan valt Nyx-armaturer däribland Naturhistoriska Riksmuseet som får nytt ljus utvändigt.